Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- ایرنا- داور پیشکسوت فوتبال اهل اقلید فارس معتقد است: علیرضا فغانی داوری بین المللی است که در خارج از زمین چمن با بسیاری از بازیکنان رابطه صمیمانه ای دارد اما هنگام قضاوت به هیچ ستاره ای باج نمی دهد.

سید حسین مرتضوی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از دیدگاه فغانی همه در برابر قانون برابرند بنابراین مسی و رونالدو و نیمار بر قانون برتری ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیشکسوت داوری گفت: در دنیای مستطیل سبز، برنده ها خود پیروز می شوند و بازنده ها هنگام باخت، داور را متهم ردیف اول یا یکی از علت های باخت می دانند.
مرتضوی گفت:تا همین چند سال پیش برای قضاوت بازی استقلال و پرسپولیس داور خارجی می آوردند و چنین ادعا می شد که داوران ایرانی توانایی قضاوت چنین مسابقاتی را ندارند اما غافل از اینکه داوری ایرانیان، پیشینه دارد.
وی افزود: قبل از انقلاب جعفر نامدار یکی از قدیمی ترین داوران ایران در دو جام جهانی سوت زد،بعد از انقلاب چند داور در سطح آسیا داشتیم تا اینکه محمد فنایی در سطح جهانی صف شکن شد، وی کمک داور فینال جام جهانی 94 بین تیم های برزیل و ایتالیا بود که عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت، فنایی در آن بازی کمک داور با کلاس بالای جهانی بود.
این داور ملی پیشکسوت ادامه داد: اسفندیار بهارمست هم ایرانی تبار بود اما به نمایندگی از داوران آمریکا در مسابقات شرکت می کرد، قضاوت او در بازی بین دو تیم برزیل و نروژ در جام جهانی 98 مهمترین عامل شهرت بهارمست است، این روند ادامه یافت تا داوری ایران نام دیگری را درعرصه جهانی عنوان کرد و او علیرضا فغانی است.
مرتضوی بیان کرد: علیرضا فغانی فرزند محمد فغانی داور بازنشسته کاشمری است که در خانواده ای ورزشی بزرگ شده است و برادر وی محمدرضا نیز داوری می کند.
وی افزود: فغانی قبلا در لیگ دسته دوم فوتبال کشور به عنوان بازیکن فعالیت می کرد و هنگامی که مقرر شد که داوران نمی توانند همزمان هم داور باشند و هم فوتبالیست وی داوری را ترجیح داد و هم اکنون به مدت 10 سال است که در لیست داوران بین المللی قرار دارد.
این داور ملی دهه 60 ادامه داد: فغانی، پله های پیشرفت در داوری را یکی پس از دیگری با موفقیت پشت سر گذاشت تا به مرحله قضاوت در لیگ برتر فوتبال ایران رسید و در این راه سختی های فراوانی را متحمل شد.
مرتضوی داور بازنشسته اقلیدی با یادآوری بازی تراکتورسازی و نفت در فصل 93-94 که به جنجال کشیده شد، افزود: فغانی پس از قضاوت آن بازی خود را زیر شدیدترین فشارها تنها یافت، او دانست که در این راه کسی یاریش نخواهد کرد مگر موفقیت ها و تجاربی که آسان بدست نخواهد آمد.
وی ادامه داد: در آن هنگام که فشارهای داخلی بر دوش علیرضا سنگینی می کرد و همه در حذف او می کوشیدند، کمیته داوران فیفا برخلاف نظر کمیته داوران ایران، فغانی را در قامت یک داور بین المللی زیر نظر داشت و می دانست که این جوان ایرانی می تواند سالیان متوالی یاری گر فیفا در تورنمنت های بزرگ باشد.
دبیر بازنشسته تربیت بدنی ادامه داد :در سال 2014 کمیته داوران فیفا با دعوت از علیرضا برای حضور در جام جهانی برزیل راه موفقیت را برای وی هموار کرد، هرچند حضورش به عنوان داور چهارم بود اما تجربه برزگترین تورنمنت ورزشی جهان دستاورد شگرفی را برایش رقم زد، داور چهارم بازی افتتاحیه، بین برزیل و کرواسی نمونه ای از آن بود.
وی افزود: در سال 2015 فغانی با حضور در جام ملت های آسیا و قضاوت فینال بین تیم های کره جنوبی و استرالیا افتخاری دیگر را رقم زد، هرچند وی به عنوان داوری در سطح کلاس جهانی در رقابت هایی آسیایی سوت می زد.
مرتضوی ادامه داد: در این ایام آسیا دیگر برای فغانی و کمک های طلایی اش یعنی محمد رضامنصوری و رضا سخندان کوچک بود و کمیته داوران فیفا همچنان با اعتماد به وی، دو بازی مهم در جام باشگاه های جهان را به وی واگذار کرد که در بازی فینال بین ریورپلاته و بارسلونا به خوبی از عهده قضاوت برآمد.
این ناظر داوری معتقد است: فغانی با حضور در المپیک ریودوژانیرو، فینال این رقابت ها را با تسلط بالا وموفقیت قضاوت کرد.
وی ادامه داد: فغانی در جام جهانی 2018 روسیه به عنوان داور در مرحله گروهی با قضاوت بازی آلمان و مکزیک و همچنین صربستان و برزیل،در مرحله یک هشتم نهایی با قضاوت در بازی فرانسه و آرژانتین در مرحله یک چهارم نهایی داور چهارم بین اروگوئه و فرانسه ودر نهایت به قضاوت دیدار رده بندی بین تیم های انگلیس و بلژیک رسید.
مرتضوی می گوید: بعد از بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی که اتفاقا بهترین نتایج تیم ملی در همه دوران حضور در جام جهانی فوتبال بود همه نگاه ها به وی و تیم داوری ایران بود که آخرین نماینده ایران در روسیه چگونه سوت خواهد زد.
مرتضوی معتقد است: فغانی در جام جهانی روسیه، چهار بازی را قضاوت کرد که یکی از دیگری بهتر بود و بسیاری از کارشناسان داوری و رسانه ای وی را بهترین داور جام جهانی روسیه می دانستند.
وی با اشاره به اینکه در بازی های جام جهانی 2018 ،اغلب داوران همواره به سراغ کمک داور های ویدیوی شان می رفتند، افزود: فغانی همواره به کمک داورهای خودش تکیه کرد و هیچگاه از تکنولوژیVAR و یا همان کمک داور ویدئویی استفاده نکرد.
مرتضوی بیان کرد: آمادگی ذهنی، بدنی و تمرکز بالای فغانی سبب شد که نیازی به استفاده از دستیار ویدئویی نداشته باشد.
این ناظر داوری درباره خصوصیات فغانی می گوید: تصمیمات درست و به موقع، نزدیکی به صحنه، تمرکز بالا، فیزیک بدنی مناسب، دوندگی و سرعت بالا، جدیت و قاطعیت در برخورد با بازیکنان، آشنایی با زبان انگلیسی، فرزند یک داور فوتبال که از کودکی فوتبال را از دریچه قانون و تصمیمات داوری در آن می نگرد.
این داور ملی بازنشسته می گوید: اکثر کارشناسان معتقد بودند که فغانی داور فینال جام 2018 را قضاوت خواهد کرد و او نیز واقعا شایستگی حضور در فینال را دارا بود.
وی ادامه داد: فیفا می دانست اگر علیرضا فغانی را در فینال قرار ندهند و بازی دچار مشکل شود تا مدت ها باید جواب پس بدهد که با حضور فغانی و توانایی او چرا دچار تردید شد.
مرتضوی با یادآوری هوراسیو الیزوندو داور آرژانتینی که بازی افتتاحیه جام جهانی 2006 را قضاوت کرده بود و به عنوان داور دیدار فینال نیز انتخاب شد،افزود: بار دیگر کمیته داوران فیفا تصمیم گرفت از داوری آرژانتینی به نام نستور پیتانا که افتتاحیه جام جهانی 2018 را سوت زده بود، برای فینال نیز استفاده کند البته باید پذیرفت که پیتانا عملکرد خوبی داشته است و نمی توان از این انتخاب پیر لوئیجی کولینا و کمیته داوران ایراد گرفت.
این داور اقلیدی معتقد است: اگر علیرضا نسبت به این داور آرژانتینی تجربه بیشتری در رقابت های جام جهانی داشت و اگر در دوره قبلی این رقابت ها هم داوری می کرد، بی تردید به جای بازی رده بندی، دیدار فینال را به همراه سخندان و منصوری کمک های شایسته اش می سپردند ، هرچند که قضاوت دیدار انگلیس و بلژیک هم برگ زرین دیگری به افتخارهای تیم داوری ایران اضافه کرد.
مرتضوی افزود: باید به فغانی و خانواده اش تبریک گفت برای ایستادگی در سخت ترین شرایط و تحمل ناملایمات ، همچنین به محمدرضا منصوری و رضا سخندان که در این مسیر پا پس نگذاشتند و به خوبی یاری گر فغانی بودند و امروز مزد زحمات خود را گرفتند.
9772 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش فوتبال جام جهاني 2018 فغاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۰۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟

در اینکه انتخاب موسیقی بر مبنای سلیقه شخصی افراد است و شاید درباره تعریف موسیقی مناسب در فضای معین به تعریف مشخصی نرسیم، شکی نیست؛ اما اینکه قبل از شروع یک فوتبال پر هیجان برای تماشاچیان در استادیوم آواز علیرضا قربانی پخش کنیم، قطعا کج‌سلیقگی است!

به گزارش ایسنا، شامگاه گذشته (۷ اردیبهشت‌ماه) پرونده رقابت‌های دور یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور با صعود سپاهان و حذف پرسپولیس بسته شد. یکی از حساس‌ترین رویداهای فوتبالی شب گذشته بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک بود که اتفاقا به میزبانی اراکی‌ها برگزارشد.

بسیاری از علاقمندان فوتبال در این شب پر هیجان ورزشی راهی استادیوم شدند تا تیم مورد علاقه خود را تشویق کنند. معمولا در همه دنیا رسم بر این است که قبل از بازی‌های فوتبال برای حاضران در استادیوم موسیقی‌های پر هیجان پخش می‌کنند تا تماشاچی با فضا همراه شود و رخوتی در استادیوم ایجاد نشود؛ گاهی هم بسته به اهمیت بازی خوانندگان مطرح پاپ به استادیوم دعوت می‌شوند تا قبل از شروع بازی شور و هیجان مضاعف به تماشاچی تزریق کنند.

اما شب گذشته در ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک بدون توجه به تمام این موضوعات برای حاضران موسیقی نواحی و آواز علیرضا قربانی (خواننده کلاسیک ایرانی) پخش شد؛ آن هم در شرایطی که نه مخاطب برای شنیدن آواز ایرانی حاضر شده است و نه آواز ایرانی قرار است به فضای استادیوم هیجان ببخشد!

درست است که موسیقی برای عده زیادی از مردم تنها جنبه سرگرمی دارد اما نباید از تاثیر موسیقی بر ذهن غافل شد. اینکه در تمام این سال‌ها موسیقی ورزشی مناسبی برای چنین رویدادهایی ساخته نشده است، قطعا جای بحث مفصل دارد اما کاش برگزارکنندگان مسابقه شب گذشته فقط کمی به اثربخشی موسیقی مهیج برای مخاطب فوتبالی احترام می‌گذاشتند و با کج‌سلیقگی نه جایگاه موسیقی ایرانی را تنزل می‌بخشیدند و نه حوصله تماشاچیان فوتبال را سر می‌بردند!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو بازی حساس هفته۲۵ لیگ با داوری دو برادر!
  • حیدری داور دیدار سپاهان و پرسپولیس شد
  • از قرقیزستان تا رومانی: قهرمانی که داور شد!
  • گفت‌وگو با داور فوتبال که مورد ضرب و شتم قرار گرفت + فیلم
  • داوران هفته بیست و پنجم | حساس ترین بازی ها به برادران حیدری رسید
  • پیشکسوت فوتبال سپاهان: کمیته داوران یک داور باکیفیت برای دیدار با پرسپولیس انتخاب کند
  • داور عشق راگبی برای بایرن مونیخ-رئال
  • عشق الخاندرو گارناچو به کریستیانو رونالدو، حتی هنگام بیلیارد بازی کردن! / عکس
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • کارشناس داوری: بازیکن پرسپولیس قبل از زدن گل اول خطا کرد